Alegeri # Leapșă

Bună seara, lume, din colțul meu, dintr-o suburbie multiculturală, colorată și vibrantă din sudul Londrei. De câteva luni sunt prinsă într-un iureș amețitor și abia reușesc să îmi traduc în limbajul normalității tot ceea ce mi se întâmplă. Cât despre scris și tot universul creației, lucrurile s-au întunecat mult, lăsându-mi în adâncul inimii doar nostalgia timpului de altădată dar și speranța că mugurii primăverii vor înverzi în curând.

Până ce cuvintele își vor găsi iar cursul firesc, mi-am oprit gândurile peste o provocare găsită în blogosferă. Nu am primit nici o atingere lepsuită, în schimb, Petru Racoltă predă ștafeta tuturor acelora ce sunt dispuși să o ducă mai departe. Să fac și eu o încercare, zic, pentru că acolo se vorbește și despre ciocolată. 😉 Va fi prima mea “leapșa” online și cu nădejdea că va ieși cât de cât bine, vă invit la provocare.

La ce aș renunța dacă ar trebui să aleg între:

Laptop sau telefon? 

Aici răspunsul este simplu. Aș alege telefonul. Iar viața mi-a servit deja pe o tavă găurită varianta aceasta. A fost cu Musai. De 7 luni am acces foarte, foarte limitat la un laptop, iar telefonul este cel ce mă “ajută” nu doar în comunicarea cu cei dragi, dar și în a folosi cu succes serviciile celor de la Google map, în a edita vechile scrieri și a le aranja în noua căsuță blogosferica. Tot aici, urmăresc știrile online, mai ales că în ultima perioadă Brexitul, Megxitul și gripa au făcut un triunghi mult prea amoros pentru toți știriștii lumii.

Cărți sau TV?

“Life is too short to watch TV”. Exact așa i-am răspuns și tipului care m-a sunat de la “UK TV licence”. De mai bine de 5 ani locuiesc în Marea Britanie și nu am televizor în casă. Este o alegere personală, iar azi, cu toată modernizarea căilor de comunicare, accesul către știrile zilei se face foarte ușor prin intermediul unui telefon. Prefer să citesc în timpul liber, deci aici aleg cărțile.

Pizza sau hamburger?

Hmmm, hamburgerul face parte din lista produselor pe care nu le-aș consuma, deci as renunta la el. Apoi, dacă nu aș avea o opțiune mai bună, atunci as servi pizza!

Ciocolată sau fursecuri?

Ehehe, ciocolată să fie! Cu cremă de caramel, dacă se poate. Merge bine la cafeaua de dimineață. [ Vă spun un secret: merge bine și la cafeaua de seară. Tocmai experimentez în timp ce scriu. Asigurat 100 %. Bine, despre calorii povestim altă dată, da? 😛 ] Renunt deci la fursecuri.

Chipsuri sau pufuleți?

Ioiii, pufuleți să fie! Din aceia cu gust de copilărie dacă se poate. Acum doi ani, în timp ce eram în Bournemouth, am găsit într-un mic magazin alimentar, pufuleții cu pricina. Ceva asemănător adică. Cine a făcut provizii serioase? Cine credeți? Eh, partea cu împachetarea bagajelor a fost mai haioasă, dar măcar am avut o bucată de nostalgie dulce – sărată alături de mine. Fara chipsuri, da?

Filme sau seriale?

Trebuie să recunosc, că de foarte multă vreme, nu am mai urmărit un film cap – coadă. De seriale nici nu mai vorbesc. Pot sa renunt la amadoua pentru o alta vreme?
Cât despre seriale, tocmai am aflat câte situații comico- tragice pot cauza. Recent, în Pakistan, tocmai s-a derulat ultimul episod al unei telenovele autohtone foarte îndrăgite. În timpul acesta, aproape toată suflarea a urmărit derularea evenimentelor. Personajul masculin, Danish, a murit. A fost tragedie națională. Și nu exagerez când spun aceasta. S-au vărsat lacrimi peste lacrimi. Deopotrivă, femei și bărbați, au fost atinși emoțional de deciziile nebunatice ale celor ce au creat pelicula. Cei foarte puțini ce nu au urmărit filmul, se întrebau nedumiriți: Cine este Danish ăsta? Că toată țara îl plânge! Comicul situației a ajuns la apogeu, când un politician în vârstă, crezând că țara plânge după Danish Kaneria, jucătorul de cricket, a trimis condoleanțe familiei acestuia. În timp ce soțul meu îmi traducea toate știrile lor naționale, mi-am amintit că și noi am avut varianta noastră post decembristă cu “Sclava Isaura”, când la fel, străzile și magazinele au fost goale în timp ce serialele se derulau pe micul ecran. Însă, finalul pakistanezilor bate de departe emoționalul indus de Isaura.

Vacanță la munte sau la mare?

Nu se pot combina amândouă, să fie cu plimbare lungă, respirând briza mării? Dacă nu se poate, atunci aleg marea.

Brighton, Marea Britanie

Cu iertare să îmi fie dacă am derapat oleacă din șablonul întrebărilor. Cu speranța că am picurat câteva zâmbete, las provocarea să fie dusă mai departe de către doritori.

Simona Prilogan, Croydon, 1/02/2020

19 thoughts on “Alegeri # Leapșă

 1. No, acum ce să zic!? Răspunsuri unul şi unul! Aşa aş fi răspuns şi eu…cu miiici excepții: NU ciocolată, cât despre munte sau mare, ciudat, dar stând foarte aproape de ocean aş vrea o vacanță la munte. Te îmbrățişez!

  Liked by 1 person

 2. Citind dezvăluirile tale m-am întrebat care mi-ar fi alegerile…ale tale sunt foarte interesante. Atât de frumos ai povestit despre ele, încât îmi doresc să scriu și altceva…sper doar să nu se supere marea dacă aleg muntele, fie ciocolata dacă aleg fursecurile… Zi frumoasă!

  Liked by 1 person

 3. Wow, doar la o singură întrebare nu aș fi dat același răspuns ca și tine, prefer muntele în locul mării. Iar dacă ciocolata e și cu caramel sărat, atunci de acolo suntem, din aceeaşi poveste.🙂

  Liked by 1 person

   1. Nici o problema, draga mea. Telefoanele astea ne fac feste la ordinea zilei. Ar trebui cei de la WordPress sa dea posibilitatea editarii comentariilor.
    Multumesc din suflet pentru trecere si ganduri! Te imbratisez strans! O duminica linistita si binecuvantata! ❤️😘

    Liked by 1 person

  1. Draga Nicoleta, te-as invita la o cafea cu ciocolata, daca ai fi mai aproape. Cat despre munti si mari, ii indragesc la fel. Totusi daca este cu musai sa aleg, atunci aleg Marea. Nu stiu de ce ma fascineaza enorm, desi prima oara in viata mea am intalnit-o la 11 ani pentru cateva zile.

   Liked by 1 person

 4. Foarte tare! Am citit acest articol chiar acum, imediat după cel al lui Petru 🙂 Au fost chiar ca o leapșă… La partea despre seriale, e ciudat dar mie nu mi-au venit în minte telenovelele, ci seriile de pe Netflix. M-a amuzat povestea cu Danish. S-a întâmplat și la noi încă mai înainte de „Sclava Isaura”, cu Bobby, un pesrsonaj al serialului „Dallas”. Sau cu J.R. ?… Cine își mai aduce aminte?

  Liked by 1 person

  1. Aoleo, ai dreptate, eu am uitat de seriile de pe Netflix, dar oricum la mine nu se pune, ca nu ajung sa urmaresc macar un film, daramite un serial.
   Imi amintesc si de nebunia cu Dallas. Stiu ca l-au reluat la un moment dat dar parca tot mai vibrant a fost atunci când s-a difuzat prima oara. Prin anii ’80.
   Multumesc din suflet pentru trecere si ganduri! O duminica plina de lumina si zâmbete!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.