Insistență

Timp de trei luni m-a sunat insistent. Ca un ceas elvețian. Fix la aceeași oră și fix vinerea. “Ma’am, am un super job la unul dintre clienții noștri. Patronul ți-a văzut profilul pe indeed și te vrea musai pe tine!” Prima dată zic, no, hai să-l ascult, să văd despre ce este vorba, că nu degeaba am prins politețea în brațe din fragedă pruncie. Și îl ascult… El, recrutatorul, îmi turuie cu un accent puternic tot desfășurătorul cu pricina: un super- fancy job la un super-fancy Care Home. În traducere liberă, un job la un azil de bătrâni. Phaiii, mai, mai că mă pierd între sclipirile lui “super” folosite într-un mod abuziv și de-a dreptul ridicol. Mă revolt oleacă și îmi ascut puțin vocea: No știi ce, nu mă interesează. Și în plus nu mai sunt nursă de ceva vreme. “Vai, ma’am, nu pot să cred! Chiar nu îți trebuiesc bani?!” No, amu-i amu! Ce zic io, și ce zice el! Dar toate ca toate, ce atitudine! Îi explic totuși politicos, că doar nu era să-mi stric io Karma, taman într-o vineri seară, că mulțumesc frumos, îmi trebuiesc bani (oioioi, și încă câți!) dar că slavă cerului, am deja un job de unde să mă țin și io pe picioare cât de cât. El de acolo, cu ciudă și năduf, îmi mai repetă o dată că patronul mă vrea exact pe mine, că mi-a văzut bucățica de CV și că experiența mea este impresionantă. Deja Karma mea o luase puțin la stânga și mă înalt oleacă pe vârful picioarelor, poate, poate mă aude mai bine. Io sunt mică rău de statură și întotdeauna am avut probleme să mă fac auzită. Așa că procedez ca ăla cu telefonul, de cere unui prieten 100 de lei cu împrumut, cât să facă o convorbire. Îi dau puțină culoare vocii: “Auzi, domnule recrutator, să ai un weekend fericit și binecuvântat. Să îți înmulțească cerul toate darurile, să ai sănătate și bucurii, dar pe mine nu mă interesează ce vinzi mata acolo.” Și pac, telefonul închis. Sorry, sorry pentru brutalitate, dar io mă pierd repede pe cercul asta vicios, revenind frumușel la poziția normală, că vârful degetelor deja îmi amorțiseră.
Trei luni, tipul se pare că încheiase un pact cu un nu știu ce ritual. Suna de pe numere de telefon diferite. Vocea îmi rămăsese deja imprimată în memoria acustică. “Ma’am, am un super -fancy job pentru tine”. Urmatoarele convorbiri au fost oarecum de aceeași formă precum prima. Și cu părere de rău pentru el, beep, beep, beep, a fost întotdeauna răspunsul meu. Că doar nu era să îmi pierd timpul și buna dispoziție taman vineri seara.
Acesta este doar unul dintre exemple. Telefoane de genul acesta primeam mai mereu. Cine este nursă ( asistentă medicală) în țara asta, poate să confirme. Am schimbat număr de telefon, am schimbat email, am schimbat setările la toate conturile unde avusesem CV-ul cocoțat. LinkedIn mă inunda de asemenea cu mesaje peste mesaje. Politicos, am răspuns la vreo 300 că nu, nu mă interesează nici un job de nursing, rugându-i frumos să nu mă mai deranjeze. Noah, nici vorbă. Recrutatorii ăștia vor doar să vândă și atât. Nu i-a interesat nici faptul ca deja am un job, nici că nu locuiesc în zona în care ei vindeau joburi, nici că nu mai eram nursă. Nimic.

Am schimbat în LinkedIn titlul de job. Degeaba. Nu știu ce motoare de căutare ale lui Mister Goagăl îi dirija către mine iar LinkedIn, cum este politicos din fire, mă anunța direct: săptămâna aceasta ai apărut de 137 de ori în căutările Google pentru nursing.
Ei, dar lucrurile nu se opresc doar la nursing. Radiologia este în aceeași oală. Una mai micuță, ce-i drept. Una care fierbe și ea dar nu clocotește chiar în halul în care nursingul o face.
Concluzia: am închis cu totul contul de LinkedIn și am redeschis unul nou nouț. Nu mai sunt acolo nici nurse, nici radiographer, sunt “Autor”. Acum, să vedem, ce oferte de job super nemaiauzite, nemaiîntâlnite o să primesc. (Hihihi). Până atunci rog toți recrutatorii cu pricina, să viziteze contul meu de LinkedIn și să îmi cumpere cărțile și apoi facem discuție literară. Nu de alta, dar sunt la începuturi și trebuie să îmi construiesc CV -ul.

Acesta este noul meu account de LinkedIn. Cu mare bucurie accept cererile de conectare din partea prietenilor. Cu un singur amendament: cei ce vând joburi de nursing rog să se abțină!

Simona Prilogan, Nottingham, 04/02/2021Imagine: 3D Animation Production Company,  Pixabay

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s